Info

Espoon Automuseo -Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut automuseo
Bodomintie 35, 02740 ESPOO

Museo osana päiväretkeänne

Meillä on paljon nähtävää koko perheelle – Pakankylän kartanon punagraniittinavetassa esillä on ovat noin 100 autoa ja saman verran kaksipyöräisiä . Ihmeteltävää löytyy 1900-luvun alun “kantti kertaa kanteista” 1960-70 -luvun enää harvemmin liikenteessä nähtyihin perheautoihin.  Suomeen sodan jälkeen tuodut maineikkaat itä-autot venäläisistä itä-saksalaisiin muodostavat oman historiallisen ryhmänsä. Täällä voit ihailla myös amerikkalaisia “dollarihymyjä”. Eri ikäiset voivat nostalgisesti sukeltaa menneisiin aikoihin autoihin liittyvien julisteiden, työkalujen sekä kodin esineistön kuten putkiradion ja ompelukoneiden mukana.

Museo elää vilkasta elämää järjestämällä ns. rompetoreja sekä tapahtumia mm. ajoneuvokerhoille. Vierailijaryhmille voimme tilauksesta järjestää opastettuja museokierroksia myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Espoon Bodomjärven ympäri kannattaa ajaa samalla reissulla. Kaunis ”maalaistie” on kaiken kaikkiaan
n. 11 km pitkä reitti – jo meille tulo on osa elämystä!  Matkaa museolle Oittaan leirintäalueelta ja uimarannalta on 6 km, Bembölen Kahvituvalta n. 8 km. Vieressämme toimii Kartanokylpylä Backbyn kartano Espoo, joka on alkuperäinen Pakankylän kartanon päärakennus.

Vuoden 2019 Ajoneuvomuseoksi on valittu Espoon Automuseo
Lehdistötiedote:
Lehdistötiedote Espoon Automuseo