Sve

Esbo Bilmuseum – sevärdhet för hela familjen nära

Esbo Bilmuseum är ett av Finlands största fordonsmuseum. Vi har ungefär hundra bilar och lika många fordon med två hjul från motorcyklar, till mopeder och cyklar. Man kan ser den finländska bilhistorien – från plåtklädda karossbilar till dollargrin och från mc-bilar till folketsbilen som väcker minnen.

Finlands äldsta bilmuseum finns i en nostalgisk ladugård av granit som blev färdigt byggt år 1915. I två våningar finns det fordon och tillbehör från cirka hundra års tid. Som tema för utställingen som ändras årligen visar man finländska vägkultur eller fordonskultur.

Vi ordnar evenemang åt publiken och vid beställing för grupper, till exempel hobbyklubbar. Den traditionella Morsdagens swap med hobbyparkeringen startar i maj sin säsong och i oktober kör vi igång med  mopedsäsongens slutkörning i Nord-Esbos insjölandskap.

Museet ligger i idylliska landsbyggden, halvvägs vid rutten runt Bodensjön, bara några kilometer från Ring III:an (se kartan). Man kan njuta av egen vägkost eller köpa läskedryck från museet.

Öppen
På våren från och med påsken på veckosluten lö-sö kl. 11-17
Under sommaren från tisdagar till söndagar kl. 11-17.
På hösten till slutet av oktober på veckosluten lö-sö kl. 11-17
Öppet till grupper enligt överenskommelse också under vintern.

Inträde 
vuxna 12 €
barn 6 €
Tilläggsinformation och noggrannare öppentider www.espoonautomuseo.fi

Välkomna!