Ajoneuvosi Espoon Automuseolla

Espoon Automuseolla on yhteensä yli 250 ajoneuvoa ja yli 30 eri lipunmyyjää, joten ajoneuvojen saapumisesta, noutamisesta, säilytyksestä, sijoittelusta vastaa Espoon Automuseo ry:n hallituksen asettama ajoneuvojen säilytysvastaava Visa Ruuttu.

Mitä jos toisin ajoneuvoni Espoon Automuseolle näytteille?

Ota yhteyttä ajoneuvojen säilytysvastaavaan, joka vastaa kysymyksiin ja tarvittaessa esittelee tarjolla olevan ajoneuvon hallitukselle.

Ajoneuvosi on nyt Espoon Automuseolla

Ajatuksissa ajoneuvon nouto? Oli kyseessä katsastusreissu, päivän keikka, parin viikon matka tai omistajanvaihdos – ota yhteyttä ajoneuvojen säilytysvastaavaan. Museolta ei luovuteta ajoneuvoja ilman ajoneuvojen säilytysvastaavalta tullutta tietoa. Lipunmyyjä tai museolainen ei luovuta ajoneuvoa ilmestyessäsi museolle etukäteen sopimatta. Ennen ajoneuvon noutoa säilytysmaksut tulee olla todistettavasti suoritettu museolle, joten mukaan kuitti tai talousvastaavan vahvistus ajoneuvojen säilytysvastaavalle.

Kohdesopimus

Ajoneuvojen omistajilla on Espoon Automuseo ry:n kanssa ajoneuvosta kohdesopimus.
Kohdesopimuksen kääntöpuolella on luettavissa kohdesopimuksen ehdot, joissa lukee mm. se, että ajoneuvon omistajan on otettava yhteyttä museolle KAKSI VIIKKOA ENNEN noutamispäivää  (Kohdesopimus, kohta 4a ). Käytännössä on otettava sähköpostitse yhteyttä ajoneuvojen säilytysvastaavalle, jotta yksityiskohdat selviää, mm. onko säilytymysmaksut maksettu ja kuka huolehtii ajoneuvon siirtämisestä.

Murre-museorekisteri

Kaikki museolla olevat kohteet kirjataan EAM:n Murre-museorekisteriin vastuuhenkilöiden toimesta kohdesopimuksen tietojen perusteella.

Talvisäilytyksessä olevat autot

Ota yhteyttä ajoneuvojen säilytysvastaavaan etukäteen.
Syksyllä talvisäilytysajoneuvojen vastaanotto syyskuun 3. viikonloppuna.
Keväällä talvisäilytysautot ulos siirto huhtikuun 2. tai 3. viikonloppuna.

Moottoripyörien säilytys

Museolle ei toistaiseksi oteta moottoripyöriä säilytykseen (Hallituksen päätös 11.6.2013).

Museolla on  oikeus veloittaa

– 50€ liian lyhyellä varoitusajalla saapuvilta ajoneuvon noutajilta (Kohdesopimus, kohta 4d)
– museon ollessa suljettuna ajoneuvon katselukäynnistä 50€ ja liian lyhyellä varoitusajalla saapuvilta ajoneuvon noutajilta 150€ (kohta 4 a ja d)
– ajoneuvon omistajan mukana tulleilta henkilöiltä peritään sisäänpääsymaksu (kohta 4a)

Ajoneuvojen säilytysvastaava
Visa Ruuttu
vruuttu(at)hotmail.com

(päivitetty 28.1.2018)